top of page

Grönlandspaddel

Outside Kallan tillverkar och säljer grönlandspaddlar!


Varför grönlandspaddel? Grönlandspaddeln har många fördelar. Många som prövar en grönlandspaddel första gången kan uppleva den som smal och ineffktiv om man är vanare att använda en storbladig europaddel (europaddeln är den vanliga moderna paddeln dom flesta är bekanta med).

 

Faktum är att grönlandspaddeln i stort sett har lika stor yta i vattnet men ytan är konvex vilket gör att paddeln slirar mera i vattnet. Farten du paddlar är i stort den samma som med en europaddel.  Skillnaden du genast märker i jämförelsen mellan en europaddel och en grönlandspaddel är att europaddeln är kraftigare i acceleration, vilket kan vara en fördel vid mera teknisk paddling såsom surf och rockhopping.

 

Grönlandspaddelns stora fördelar märks och känns i hur skonsam den är mot muskulatur och leder. Många paddlare får problem främst i handleder och axlar p.g.a att europaddeln oftast kräver en vridning i handleden samtidigt som motståndet är större vilket också tröttar ut en utan att få belöning i snabbare fart.

 

Kort sagt, grönlandspaddeln är ett mera egonomiskt alternativ, samtidigt kommer du att orka paddla längre sträckor.

bottom of page