top of page

Om Outside Kallan

Oavsett om du är en nyfiken nybörjare inom friluftslivet eller en garvad äventyrare, vill vi kunna erbjuda dig något nytt, lärorikt och avslappnande.

 

Vi vill trigga och uppmuntra människor att förstå naturen och därmed kanske också en del av sig själv bättre. Vi vill också visa traktens besökare och turister vad som finns i vår närnatur. Vi vill uppmuntra männsikor att uppleva vår natur med den unika möjligheten allemansrätten ger oss, att vi kan röra oss fritt i vår natur, alltid med en ömsesidig respekt och hänsynstagande.

 

I detta syfte ordnar vi olika kurser, evenemang och upplevelser. Vi erbjuder tjänster både till enskilda personer och turister men även till större sammanslutningar som t.ex företag. I huvudsak består Outside Kallan av två vildmarksguider men tackvare ett bra kontaktnätverk av samarbetspartners är vi flexibla och kan ordna upplevelser efter kundens behov, stort som smått.

Johan Tonberg

Johan är grundaren, ägaren och den passionerade vildmarksguiden, jägaren och naturälskaren bakom Outside Kallan. Vildmarksguideexamen med specialisering inom havskajakpaddling och överlevnadsteknik avlade han efter studier vid Axxell (Vigu).

"Min passion för naturen har följt mig sedan barnsben och när 15-årsdagen hägrade frågade min icke jagande far om jag ville ha antingen hagelbössa eller moped till födelsedagen. Valet var enkelt och jag hade en stor förmån i att jag fick god handledning och inlärning av erfarna jägare.

 

Det blev alltså hagelbössan, fågelböcker, överlevnadsböcker, sovsäckar, spritkök som gällde för mig. Scoutingen gav mig möjlighet att upptäcka en rad olika friluftsgrenar och vildmarksguide utbildningen var väldigt bred och inspirerande till vidareutveckling.

 

Sen har det rullat på, äventyren mera vidstäckta ibland och passionen, lusten att veta mer och lusten att inspirera andra växer för var dag."

Kajak Johan1.jpg
NA3B3177.jpg
Susi Leinonen

Susi är vildmarksguide med examen från Axxell (Vigu) och hoppar in som guide för kajakpaddlingar, Mind & Nature-vandringar, teamworkaktiviteter och på överlevnadskurser.

Susi är specialiserad havskajakguide, överlevnads-instruktör och extra intresserad av allt som innehåller skidor, snö, och berg. Förstahjälp i vildmarksförhållanden ligger också nära hjärtat och hon har avlagt bl.a. NOLS WAFA (Wilderness Advanced First Aid) -sjukvårdskurs.

"Människans välmående, naturens helande kraft och upplevelser är mitt fokus. Hav, skog och berg mina favoritelement. Mitt intresse för mindfulness och stresshantering kombinerat med kärleken till naturen ledde till att jag utvecklade Mind & Nature -konceptet.

Jag vill erbjuda dig något utöver det vanliga, en andningspaus där du kan njuta av nuet och kanske en chans att utmana dig själv."

bottom of page